nieuws

overname green united door edel group

woensdag 28 oktober 2015

Edel Group neemt het bedrijf Green United over. Met deze overname kan Edel Group haar loonwerkklanten een uitgebreider pakket aan diensten en producten aanbieden op het gebied van kunstgras. De productiecapaciteit en –mogelijkheden nemen significant toe door deze overname waarmee nu beter kan worden ingespeeld op de wensen en behoeften van haar klanten.

Green United is gevestigd in Genemuiden (Overijssel) en heeft zich zeer succesvol gespecialiseerd in het tuften en backen van kunstgras. Green United produceert kunstgras voor verschillende toepassingen, waaronder sportvelden en landscaping. De overname betreft alle bedrijfsonderdelen van Green United, inclusief het volledige machinepark en het voltallige personeel. De overname zal geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij Green United of Edel Group. De OR heeft een positief advies uitgebracht over deze overname.

De huidige directeur van Green United, Wout Bobeldijk, is per direct in dienst getreden bij Edel Group als Chief Commercial Officer (CCO). De heer Bobeldijk is binnen Edel Group commercieel eindverantwoordelijk voor de loonwerkactiviteiten van Green United en Edel International. De directie van Edel Group zal met ingang van vandaag bestaan uit de heren Wapstra (CEO) en Bobeldijk (CCO). De directies van de onderliggende bedrijven binnen Edel International, te weten Edel Tapijt, Edel Backing, Yarnco en Ceneva, blijven ongewijzigd bestaan uit de heren de Velde, Telgenkamp, Hoekstra en de Lange. De directies van de onderliggende bedrijven binnen Green United, te weten Greenback en Belatex, blijven tevens ongewijzigd bestaan uit de heren Westland en van Laar.

Robbert Wapstra, CEO Edel Group: “De overname is een positieve ontwikkeling voor beide bedrijven. Hiermee kunnen wij op grotere schaal voldoen aan de vraag van onze klanten naar kwalitatief hoogwaardig kunstgras – een product dat nog steeds sterk door de klant aan ons wordt gelieerd. Met de kennis en expertise van Green United en toegang tot belangrijke spelers in de kunstgras- en de tapijtmarkt zien wij onze gezamenlijke toekomst positief tegemoet!”