WELKOM

 

INNOVATIE


Edel Group is een innovatief bedrijf. Zo zijn we sinds onze oprichting in 1918 gegroeid van de handmatige productie van biezen- en kokosmatten naar de productie van kamerbreed synthetische en wollen tapijten. We gaan met onze tijd mee en staan niet stil. We blijven innoveren, niet alleen als het gaat om onze producten, ook onze productiemethoden gaan met de tijd mee. Zo blijven we voorop lopen en zijn we klaar voor de toekomst.

PRODUCTIE

Onze productie wordt steeds efficiënter en milieuvriendelijker. Zo is in 2014 een warmtewisselaar geïnstalleerd bij onze backingstraat. Hiermee kunnen we warmte die vrijkomt bij het backen van tapijt opnieuw gebruiken. Zo besparen we 20% energie. Daarnaast zijn we overgestapt op energiezuinige LED TL-verlichting.

PRODUCT ONTWIKKELING

Ook onze producten zijn innovatief en vooruitstrevend. In 2013 hebben we Pamina  geintroduceerd; ’s werelds zachtste tapijt. Gemaakt van het ultrafijne Antron® garen en door middel van een speciaal productieproces is de zachtheid van Pamina ongeëvenaard.  

PRODUKT VERBETERING

Ook na de introductie van een product zitten we niet stil. Zo zijn we in 2014 als ’s werelds eerste tapijtproducent overgestapt op een 100% SBR-vrije backing. De latex die we nu gebruiken is op basis van VAE wat zorgt voor een geurloos tapijt, een lagere uitstoot van vluchtige organische stoffen en een verminderde brandbaarheid. Daarnaast is het tapijt flexibeler wat voordelen geeft bij het leggen van tapijt op bijvoorbeeld de trap. Meer informatie over Ceneva® vindt u hier.

Daarnaast bieden we onze nieuwe luxe polyamide producten aan op VelvetBack, een fluweelzachte backing gemaakt van gerecycled polyester.

UITBREIDING PORTFOLIO 

Naast onze tapijtcollectie innoveren we ook op andere vlakken. Op DOMOTEX 2014 hebben we de LISA detectievloer geïntroduceerd. Een ondervloer die bewegingen detecteert en een alarm afgeeft op het moment dat deze bewegingen als ongewoon of gevaarlijk worden beschouwd. Meer informatie over de LISA detectievloer vindt u hier.